aangifte erfbelasting

Voor slechts €500 inclusief btw biedt Vrieling Advocatuur u de vakkundige en persoonlijke ondersteuning die u nodig heeft bij het opmaken van uw standaard aangifte erfbelasting. Wij begrijpen dat het regelen van een erfenis complex en tijdrovend kan zijn, vooral in een emotioneel zware periode. Vertrouw daarom op onze deskundigheid en laat ons u helpen met een efficiënte en zorgeloze afhandeling van uw erfbelasting.

Hoe Het Werkt?

 1. Kennismaking: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Samen bespreken wij de situatie van de overledene en diens nalatenschap.
 2. Verzamelen informatie: U overlegt een overzicht van alle eigendommen van de overledene (zoals woning(en), auto’s, bankrekeningen, beleggingen en andere waardevolle bezittingen) en een overzicht van de schulden (bijvoorbeeld hypotheek en belastingschulden) van de overledene.

Verzamelen van documenten, zoals:

 • Kopie van het testament (indien aanwezig)

 • Overlijdensakte

 • Verklaring van erfrecht (indien aanwezig)

 • WOZ-waarde woning(en)

 • Persoonsgegevens van de overledene, zoals geboortedatum, overlijdensdatum en BSN-nummer

 • Gegevens van alle erfgenamen, zoals geboortedatum en BSN-nummer inclusief hun relatie tot de overledene

 • Laatste aangifte inkomstenbelasting

3. Berekening van de Erfbelasting: Bij de berekening van de verschuldigde erfbelasting:

 • Brengen wij de aftrekbare kosten in aftrek van de nalatenschap

 • Passen wij de juiste belastingtarieven toe

 • Verwerken wij de relevante vrijstellingen 

4. Rapport en terugkoppeling: Wij maken een concept rapport op van de aangifte erfbelasting ter beoordeling. Na uw schriftelijke akkoord verzenden wij deze namens u naar de belastingdienst.

Waarom Kiezen Voor Onze Diensten?

 • Persoonlijke aandacht: wij bieden een persoonlijke benadering. Zo krijgt u ons altijd direct aan de telefoon zonder afspeelbandje of keuzemenu.
 

 • Ervaring en expertise: onze jarenlange ervaring in het afhandelen van (complexe) erfbelasting-vraagstukken en aangiften zorgt ervoor dat uw aangifte vakkundig opmaken.
 • Laagdrempelig: Onze service is eenvoudig en toegankelijk. Voor een vast en transparant tarief van € 500 weet u precies waar u aan toe bent, zonder onverwachte kosten. 
 
 • Snelle afhandeling: Wij begrijpen dat u de zaken voortvarend geregeld wilt hebben. Dankzij onze ervaring en efficiëntie, kan de aangifte snel worden ingediend.

Neem Vandaag Nog Contact Op

Wacht niet langer en laat de zorg voor de erfbelasting-aangifte aan ons over. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe wij u kunnen helpen.

Veelgestelde Vragen

Wat is erfbelasting? Erfbelasting is de belasting die erfgenamen en legatarissen zijn verschuldigd over een verkrijging uit een nalatenschap. De hoogte van de belasting hangt af van de omvang van de erfenis en de relatie tot de overledene.

Hoe lang duurt de afwikkeling van de aangifte? Het indienen van de aangifte duurt doorgaans enkele weken, afhankelijk van de volledigheid van de aangeleverde documenten en de complexiteit van de erfenis.

Wat heb ik nodig voor de aangifte? U heeft onder andere een overzicht van de bezittingen en schulden van de overledene nodig, evenals een kopie van het testament, de overlijdensakte en persoonsgegevens van zowel de overledene als de erfgenamen. Een Verklaring van erfrecht is gewenst. 

Zijn er nog meer belastingverplichtingen? Naast de aangifte erfbelasting moet ook aangifte inkomstenbelasting worden gedaan vanaf 1 januari tot de overlijdensdatum op het zogenaamde F-biljet. Ook hiermee helpen wij u graag. In combinatie met de aangifte erfbelasting kunnen wij u een pakketprijs geven.